Categorieën
Dorpsplein Geen categorie

Startsein NK Tegelwippen

Vanmiddag (21 april 2021) was op het schoolplein van VSO Unyk het startsein voor het het NK Tegelwippen.

De gemeenten Smallingerland en Heerenveen dagen elkaar in de maand mei uit om zoveel mogelijk tegels te wippen op particuliere terreinen en bij scholen.

Na een welkomstwoord door Bettie Elverdink, lid werkgroep nieuw dorpsplein, vertelde wethouder Maria le Roy over het doel van deze actie. Hierna gingen de wethouder en werkgroep lid Gosse Wijnsma de eerste tegels wippen.  

Na het wippen van de tegels werd het witte zand afgegraven en vervangen door potgrond, waarna de aanwezig kinderen plantjes konden planten. Er is gekozen om de plantjes te planten bij het prachtig nieuwe insectenhotel, welke gemaakt is door leerlingen van VSO Unyk. Het insectenhotel is het eerste onderdeel van het nieuwe dorpsplein wat gerealiseerd is.

Dit startsein is  voor ons  dorp, tevens het  startsein voor het nieuwe dorpsplein, waar jong en oud elkaar straks buiten kunnen ontmoeten.

Ivm de huidige Corona maatregelen waren  de kinderen t/m 12 jaar uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Kinderen, die niet alleen naar het plein konden komen, mochten uiteraard hun ouder(s) of verzorgers meenemen.

Werkgroep Dorpsplein

Groenere tuinen door het NK Tegelwippen! Het kampioenschap is gestart! – Smallingerland