Categorieën
Dorpsbelang

Petitie

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Het bestuur van het Dorpsbelang participeert in een werkgroep binnen de gemeente Smallingerland waarin politieke partijen en vertegenwoordigers van dorpsbelangen en plaatselijk belangen nauwlettend volgen wat er op het gebied van gaswinning speelt op dit moment en in de naaste toekomst wellicht. Begrijpelijk dat bestaande vergunningen (concessies) niet meer te keren zijn, maar de werkgroep is er geen voorstander van dat er nieuwe gasboringen gaan plaatvsinden en, mochten hiervoor wel vergunningen worden afgegeven, zal dit naar we hebben vernomen hoogstwaarschijnlijk op een andere wijze gewonnen worden dan de traditionele. Hier maken wij ons ernstig zorgen over. De petitie moet er toe bijdragen dat de Minister onderkent dat er maatschappelijk gezien geen draagkracht lijkt te zijn voor nieuwe gasboringen en hij wordt opgeroepen om vooral te gaan zoeken naar andere duurzame vormen van energie.

Wij raden de leden van het Dorpsbelang aan om onderstaande link te openen en de gerichte petitie te ondertekenen. Weet, mits men een eigen e-mailadres hanteert, kunnen al uw gezinsleden de petitie ondersteunen, ook m.b.v. 4G op mobiele telefoons. Hoe meer ondertekenaars, hoe meer minister Wiebes onder de indruk zal raken.

https://petities.nl/petitions/tegen-nieuwe-gasveldboringen-in-smallingerland?locale=nl

Wilt u na het zetten van uw elektronische handtekening deze mail a.u.b. ook doorsturen naar uw buren en andere Smallingerlanders in uw familie-, vrienden- en kennissenkring? Alvast dank!

Het helpt ook wanneer u de FaceBookpagina https://www.facebook.com/ggbsmall gaat ‘liken’ of ‘delen’.

 

Erik Revenboer.

Voorzitter Dorpsbelang.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]