Categorieën
Dorpsbelang

Opening fietstunnel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op maandag 17 juli werd onder grote belangstelling de naam onthuld van de fietstunnel die de dorpen Nijega en De Tike verbindt. De naam is gekozen uit inzendingen die de inwoners van De Tike en Nijega hebben mogen aanleveren. Uiteindelijk is gekozen voor de naam:
De Wiksel.
In de eerste helft van de vorige eeuw lag aan de westkant van de Hearrewei een trambaan. Op de plek waar nu de fietstunnel is gerealiseerd, lag een wissel. Een stukje dubbel spoor, waar een paar wagons konden worden geparkeerd om te lossen. Het stukj dubbel spoor werd in de volksmond “De Wiksel” genoemd.
Onafhankelijk van elkaar hebben de heren Kampen en Kleiterp uit Nijega deze naam aangedragen.

In 2016 is een gedichtenwedstrijd uitgeschreven voor de kinderen van De Gielguorde. Ze mochten een gedicht maken over de Centrale As. Gekozen is voor het gedicht van Sigrid Swart. Het gedicht is samen met wethouder Ron van der Leck van de gemeente Smallingerland onthult.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”204,205,206,207,208,209,210,211,212,213,214,215,216,217,218″][/vc_column][/vc_row]