Categorieën
Dorpsbelang

Drachten

De schop kan de grond in voor de realisatie van zeven woningen aan de Master de Jongwei in De Tike. De gemeenteraad van Smallingerland gaf dinsdagavond haar fiat voor het initiatief van Wierd Wagenaar.
Op de plek moeten twee goedkope twee-onder-één-kap woningen en drie vrijstaande huizen komen. GroenLinks wilde graag verankerd hebben dat het gaat om betaalbare woningen, maar volgens wethouder Ron van der Leck moet Smallingerland het doen met de toezegging van de initiatiefnemer, omdat het geen gemeentegrond betreft. “Dat is geen garantie, maar er is geen aanleiding om te denken dat de initiatiefnemer een andere intentie heeft.” Volgens andere partijen heeft Wagenaar zelfs aangegeven dat er na de laatste Ronde Tafelbijeenkomst belangstelling is getoond voor de goedkope koopwoningen.